Sponsorlu Bağlantılar
Ev Yapımı Çikolata Soslu Yalancı Tavuk Göğsü
125 gr tereyağ ya da margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Öncelikle tencereye yağı koyup eritelim ve unu ekleyelim.Kısık ateşte unu kavuralım sma rengi dönmesin, un kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurmak yeterli.Ardından süt ve şekeri ekleyip devamlı karıştırarak pişirelim.Fokurdayınca sltını kapatslım ve 1 paket vanilya ekleyip telle biraz çırpalım..
Orta boy tepsiyi ya da borcamı ıslatalım, fazla suyunu dökelim..Hiç bekletmeden yalancı tavuk göğsünü dökelim ve üzerini düzeltelim..
Kalın olsun isterseniz daha küçük bir tepsi kullanabilirsiniz..
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendikten sonra üzerine çok azıcık hindistan cevizi serip bir servis tabağına ters çevirelim..(hindistan cevizini, tavuk göğsünün zemine yapışmaması için kullanıyoruz)
.
Çikolata sos:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Bu malzemeleri küçük bir tencerede devamlı karıştırıp pişirelim..
Ocağın altını kapattıktan sonra:
1 tatlı kaşığı tereyağ
İsteğe bağlı çikolata, istediğiniz miktarda
Ocağın altını kspattıktan sonra diğer malzemeleride ekleyip ister telle yada mikserle çırpalım..Sos soğuk olmalı, en son tatlının üzerine dökelim..
Afiyet olsun.....Tarifi için @lezzeti_ask teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
125 gr tereyağ ya da margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
Öncelikle tencereye yağı koyup eritelim ve unu ekleyelim.Kısık ateşte unu kavuralım sma rengi dönmesin, un kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurmak yeterli.Ardından süt ve şekeri ekleyip devamlı karıştırarak pişirelim.Fokurdayınca sltını kapatslım ve 1 paket vanilya ekleyip telle biraz çırpalım..
Orta boy tepsiyi ya da borcamı ıslatalım, fazla suyunu dökelim..Hiç bekletmeden yalancı tavuk göğsünü dökelim ve üzerini düzeltelim..
Kalın olsun isterseniz daha küçük bir tepsi kullanabilirsiniz..
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendikten sonra üzerine çok azıcık hindistan cevizi serip bir servis tabağına ters çevirelim..(hindistan cevizini, tavuk göğsünün zemine yapışmaması için kullanıyoruz)
.
Çikolata sos:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Bu malzemeleri küçük bir tencerede devamlı karıştırıp pişirelim..
Ocağın altını kapattıktan sonra:
1 tatlı kaşığı tereyağ
İsteğe bağlı çikolata, istediğiniz miktarda
Ocağın altını kspattıktan sonra diğer malzemeleride ekleyip ister telle yada mikserle çırpalım..Sos soğuk olmalı, en son tatlının üzerine dökelim..
Afiyet olsun.....Tarifi için @lezzeti_ask teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments