Sponsorlu Bağlantılar
Hindistan Cevizli İrmik Topları
Tarifi için @hilalin_mutfagi_/ teşekkürler
Malzemeler :
3 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 YUMURTA SARISI
1 PK VANİLYA
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
BULAMAK İÇİN :
HİNDİSTAN CEVİZİ
ÜZERİ İÇİN :
DEKOR CİKOLATA SOS
Ahududu ve çikolatalı olandan kullandım
HAZIRLANIŞI :
Öncelikle sütümüzü tencereye alıyoruz .Üzerine irmiği ,şekeri, yumurta sarısını ilave ediyoruz.Karıştırarak koyulaşmasını bekliyoruz. Koyulaşmaya başlayan karışımımıza margarinimizi ilave edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. üzerine vanilyamızı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Ilıması için bir kenara alıyoruz. Daha kolay şekil alması için oda sıcaklığına gelince ağzını kapatıp dolapta veya soğuk bir ortamda 2 saat kadar bekletin daha kolay şekil verebilmek için 👍
Muhallebiyi dolaptan çıkardıktan sonra elimizi hafif ıslatıp cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz.
Ortalarına parmağınızla bir çukur oluşturup dekor çikolata sos veya kahvaltılık sürülen bilen çikolata sıkma torbasına koyup ortaklarını dolduralım.
Fındık fıstık da koyabilirsiniz 👍
Dolapta biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz 🤗
Dolapta 2-3 gün boyunca üzeri kapalı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz 👍
Şimdiden Afiyet olsun ..
Sponsorlu Bağlantılar
Tarifi için @hilalin_mutfagi_/ teşekkürler
Malzemeler :
3 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 YUMURTA SARISI
1 PK VANİLYA
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
BULAMAK İÇİN :
HİNDİSTAN CEVİZİ
ÜZERİ İÇİN :
DEKOR CİKOLATA SOS
Ahududu ve çikolatalı olandan kullandım
HAZIRLANIŞI :
Öncelikle sütümüzü tencereye alıyoruz .Üzerine irmiği ,şekeri, yumurta sarısını ilave ediyoruz.Karıştırarak koyulaşmasını bekliyoruz. Koyulaşmaya başlayan karışımımıza margarinimizi ilave edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. üzerine vanilyamızı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Ilıması için bir kenara alıyoruz. Daha kolay şekil alması için oda sıcaklığına gelince ağzını kapatıp dolapta veya soğuk bir ortamda 2 saat kadar bekletin daha kolay şekil verebilmek için 👍
Muhallebiyi dolaptan çıkardıktan sonra elimizi hafif ıslatıp cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz.
Ortalarına parmağınızla bir çukur oluşturup dekor çikolata sos veya kahvaltılık sürülen bilen çikolata sıkma torbasına koyup ortaklarını dolduralım.
Fındık fıstık da koyabilirsiniz 👍
Dolapta biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz 🤗
Dolapta 2-3 gün boyunca üzeri kapalı bir şekilde muhafaza edebilirsiniz 👍
Şimdiden Afiyet olsun ..
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments