Sponsorlu Bağlantılar
KIBRIS KÖFTESİ / PATATESLİ KÖFTE
MALZEMELER:
@cahide_sultan/
400 gr. kıyma
1 büyük patates
1 tutam maydanoz
1 orta boy soğan
1 yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
1 silme çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarmısak (ezilmiş)
kırmızı biber,tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri soyup rendeleyin. Avucunuzda sıkıp suyunu çıkartın.
Soğanı rendeleyin, onun da suyunu sıkın. Posalarını kıymanın içine katın.
Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun.
15 dakika dinlendirin.
daha sonra oval ve yassı şekilli köfteler hazırlayın.
Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine köfteleri dizin önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında köfteleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.
Köftenin yanında az suda haşlanmış bol limonlu ve zeytinyağlı Brüksel lahanası, fırında patates ve yoğurtlu ıspanak var. Kalan ıspanağı değerlendirmek için yapmıştım.
Havuçları dilimleyip minik çiçek kalıplarla kestim.
Sponsorlu Bağlantılar
MALZEMELER:
@cahide_sultan/
400 gr. kıyma
1 büyük patates
1 tutam maydanoz
1 orta boy soğan
1 yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
1 silme çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 diş sarmısak (ezilmiş)
kırmızı biber,tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri soyup rendeleyin. Avucunuzda sıkıp suyunu çıkartın.
Soğanı rendeleyin, onun da suyunu sıkın. Posalarını kıymanın içine katın.
Diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğurun.
15 dakika dinlendirin.
daha sonra oval ve yassı şekilli köfteler hazırlayın.
Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine köfteleri dizin önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında köfteleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.
Köftenin yanında az suda haşlanmış bol limonlu ve zeytinyağlı Brüksel lahanası, fırında patates ve yoğurtlu ıspanak var. Kalan ıspanağı değerlendirmek için yapmıştım.
Havuçları dilimleyip minik çiçek kalıplarla kestim.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments