Sponsorlu Bağlantılar
Sokak Simidi (Açma Simit)
@bera.tatlidunyasi/ teşekkürler
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı kadar un
Yarım çay bardağı sıvı yağ 👉🏻üzeri için
1 su bardağı su 👉🏻yapılışı
Yoğurma kabımızın içerisine Mayayı ılık sütü Ilık suyu toz Şekeri koyalım ve maya eriyene kadar karıştıralım.
Sıvı yağ tuz ekleyelim tekrar karıştıralım.
Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim mayalanması için üzerini örtelim yarım saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru muzu elimizle bir yoralım 18 parçaya ayıralım her bir parçayı elimizde uzatalım.
Uzatmış olduğumuz hamurların iki tanesini bir tarafından tutturalım diğer tarafına yapıştırıp önce pekmezli suya sonra susama buluyoruz tepsi mayası verdikten sonra 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar
@bera.tatlidunyasi/ teşekkürler
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım paket yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı kadar un
Yarım çay bardağı sıvı yağ 👉🏻üzeri için
1 su bardağı su 👉🏻yapılışı
Yoğurma kabımızın içerisine Mayayı ılık sütü Ilık suyu toz Şekeri koyalım ve maya eriyene kadar karıştıralım.
Sıvı yağ tuz ekleyelim tekrar karıştıralım.
Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim mayalanması için üzerini örtelim yarım saat mayalandıralım.
Mayalanan hamuru muzu elimizle bir yoralım 18 parçaya ayıralım her bir parçayı elimizde uzatalım.
Uzatmış olduğumuz hamurların iki tanesini bir tarafından tutturalım diğer tarafına yapıştırıp önce pekmezli suya sonra susama buluyoruz tepsi mayası verdikten sonra 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments