Ekşi Mayalı Ev Ekmeği (2 ekmek icin) - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

24 Mart 2020 Salı

Ekşi Mayalı Ev Ekmeği (2 ekmek icin)

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Ekşi Mayalı Ev Ekmeği (2 ekmek icin)
Tarifi için @lezizsofralar teşekkürler
850 gr ekmeklik un
150 gr tam dinkel unu
750 ml su
150 gr kati eksi maya (50 gr anamaya + 70 gr tam bugday unu +50 ml su ile beslenmis ve 5 saat oda isisinda beklemis)
20 gr tuz
Ayrica:
2 yemek kasigi keten tohumu





Yapilisi:Öncelikle su ve eksi maya yogurma kabina alinip karistirilir un tartilip karisima eklenir ve hamur toparlanacak sekilde yogrulup burakilir yarim saat bu sekilde dinlendirilir.
Yarim saat sonra tuz eklenerek elastik bir hamur oluncaya dek yaklasik 10 dakika hamur yogrulur,bu arada ketentohumuda eklenir.
kabin kapagi kapatilip her yarim saatte bir katlama yapilacak sekilde 4 katlama yapilir ve tezgaha alinir burda iki parcaya ayrilip ilk katlamasi yapililir ve üzerine bir bez örtülüp yarim saat kadar dinlendirilir ardindan sıkı bir sekilde katlama yapilarak hafif unlanmis sepetlere alinir disarda bir saat bekletilip üzerine bir bez örtülerek buzdolabina alinir burada yaklasik 15,18 saat bekletilir, saati gelince firin 250 derecede fanli olarak tencereyle beraber 40 dakika isitilir ardindan tencere dikkatlice firindan alinip ekmeklerin bir tanesi icine ters cevrilip üzeri uzunlamasina jiletle cizilir kapagi kapatilir ve tekrar firina verilir firin ayari 230 dereceye indirilir ardindan burada 25 dakika kapakli üzeri kizarana dek de yaklasik 20 dakika kapaksiz pisirilir ardindan firindan alinan ekmek bir saat kadar dinlendirilir sonra kesilip afiyetle yenir
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments