Etimek Tatlısı (Kar Yağdı Tatlısı) - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

25 Mart 2020 Çarşamba

Etimek Tatlısı (Kar Yağdı Tatlısı)

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Etimek Tatlısı (Kar Yağdı Tatlısı)
Tarifi için @lezizsofralar'a tesekkurler.
MALZEMELER:( Dikdörtgen borcam icin)
2 paket tuzsuz etimek
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
MUHALLEBISI ICIN:
1,5 litre sut
3 yemek kasigi tepeleme un
2 yemek kasigi tepeleme nisasta
1 su bardagi seker
2 tane vanilya
KREMASANTISI ICIN:
400 gr sivi krema
2 paket vanilya





Üzeri icin:1 cay bardagi hindistan cevizi ve nane ve franbogaz
YAPILISI:ilk asamada tepsiye etimekleri bosluk kalmayacak sekilde yerlestiriyoruz,diger taraftan teflon genis bir tavaya sekeri koyup karamelize olana dek arada karistiriyoruz rengi dönünce icine dikkat ederek suyu yavas yavas ilave ediyoruz ve sertlesen karamel eriyene dek kaynatiyoruz ocaktan alinca etimeklerin üzerine ezdiriyoruz ve serbetini cekene dek bekliyoruz.
Muhallebisi icin,tüm malzemeyi bir tencereye aliyoruz orta ateste devamli karistirarak koyulasincaya dek kaynatiyoruz,iyice koyulasinca ocaktan alip etimeklerin üzerine her tarafi esit olacak sekilde sicakken yayiyoruz ve sogumaya burakiyoruz.
Kremasi icin sivikremayi bir kaba alip mikserin yüksek seviyesinde cirpiyoruz iyice koyulasincada vanilyasi ekleniyor iyice kivamina geldikten sonra 5 dakika buz dolabina kaldiriyoruz daha sonrada iyice soguyan muhallebinin üzerine yayiyoruz üzerine bolca hindistancevizi serpip süslüyoruz,en az 3 saat dinlenen pastamizi dilimleyip servis ediyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments