Havuçlu Erişte - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

25 Nisan 2020 Cumartesi

Havuçlu Erişte

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Havuclu Eriste icin:
Tarifi için @lezizsofralar/ teşekkürler
3,4 adet orta büyüklükte haslanmis havuc
1 kilo un
5 yumurta
1 tatli kasigi tuz




Sade eriste icin:
1 kilo un
5 yumurta
1 tatli kasigi tuz
1 cay bardagi su



Yapilisi:öncelikle havuc soyulup haslanir ve blendirdan gecirilip hazir edilir ardindan Hamur malezemeleri yogurma kabina alinir sert olacak sekilde(manti hamuru kivaminda) hamur yogrulup portakal büyüklügünde bezelere ayrilir,üzerleri unlanip bir tepsiye alinip üzeri kapatilir kurumamasi icin ardindan 15,20 dakika dinlendirilir.

                                   PANCARLI ERİŞTE TARİFİ İÇİN TIKLAYIN <<<

Dinlenen bezeler cok ince olmayacak sekilde hafif unlanip acilir ve bir sofra bezinin üzerine alinir.Hepsi bitince saciniz varsa Yufka saci yoksa firinin alt tabakasi en yüksek isida isitilmaya baslanir.



Acilan bezeler 20 ser saniye olacak üzerlerinde hafif kabarciklar olacak sekilde ters yüz pisirilip tekrar sofra bezinin üzerine alinir soguyunca buradan üst üste toplanirki tamamen kurumasin üzerinede bir bez kapatilir.

                                     SADE ERİŞTE TARİFİ İÇİN TIKLAYIN <<<

Kesmeye baslarken iki üc beze masaya alinip iki parmak kalinliginda seritler olacak sekilde kesilir ardindan resimde görüldügü gibi eriste seklinde kesilir.
                     
                             ISPANAKLI ERİŞTE TARİFİ İÇİN TIKLAYIN <<<

Hepsini yapinca balkona veya düz bir zemine sofra bezi serilir üzerine eristeler cok fazla üst üste gelmeyecek sekilde serilir iki üc gün arada karistirilarak kurutulur.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments