Sponsorlu Bağlantılar
Pancarli Eriste icin
Tarifi için @lezizsofralar/ teşekkürler
2 adet orta büyüklükte haslanmis kirmizi pancar
1 kilo un
5 yumurta
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi: Öncelikle pancar soyulup üzerini gececek kadar su konup yumusayincaya kadar haslanir ardindan suyu süzülüp blendirdan gecirilir. Hamur malezemeleri yogurma kabina alinir sert olacak sekilde(manti hamuru kivaminda) hamur yogrulup portakal büyüklügünde bezelere ayrilir,üzerleri unlanip bir tepsiye alinip üzeri kapatilir kurumamasi icin ardindan 15,20 dakika dinlendirilir.
Dinlenen bezeler cok ince olmayacak sekilde hafif unlanip acilir ve bir sofra bezinin üzerine alinir.Hepsi bitince saciniz varsa Yufka saci yoksa firinin alt tabakasi en yüksek isida isitilmaya baslanir.Acilan bezeler 20 ser saniye olacak üzerlerinde hafif kabarciklar olacak sekilde ters yüz pisirilip tekrar sofra bezinin üzerine alinir soguyunca buradan üst üste toplanirki tamamen kurumasin üzerinede bir bez kapatilir.
Kesmeye baslarken iki üc beze masaya alinip iki parmak kalinliginda seritler olacak sekilde kesilir ardindan resimde görüldügü gibi eriste seklinde kesilir.
Hepsini yapinca balkona veya düz bir zemine sofra bezi serilir üzerine eristeler cok fazla üst üste gelmeyecek sekilde serilir iki üc gün arada karistirilarak kurutulur.
Sponsorlu Bağlantılar
Tarifi için @lezizsofralar/ teşekkürler
2 adet orta büyüklükte haslanmis kirmizi pancar
1 kilo un
5 yumurta
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi: Öncelikle pancar soyulup üzerini gececek kadar su konup yumusayincaya kadar haslanir ardindan suyu süzülüp blendirdan gecirilir. Hamur malezemeleri yogurma kabina alinir sert olacak sekilde(manti hamuru kivaminda) hamur yogrulup portakal büyüklügünde bezelere ayrilir,üzerleri unlanip bir tepsiye alinip üzeri kapatilir kurumamasi icin ardindan 15,20 dakika dinlendirilir.
Dinlenen bezeler cok ince olmayacak sekilde hafif unlanip acilir ve bir sofra bezinin üzerine alinir.Hepsi bitince saciniz varsa Yufka saci yoksa firinin alt tabakasi en yüksek isida isitilmaya baslanir.Acilan bezeler 20 ser saniye olacak üzerlerinde hafif kabarciklar olacak sekilde ters yüz pisirilip tekrar sofra bezinin üzerine alinir soguyunca buradan üst üste toplanirki tamamen kurumasin üzerinede bir bez kapatilir.
Kesmeye baslarken iki üc beze masaya alinip iki parmak kalinliginda seritler olacak sekilde kesilir ardindan resimde görüldügü gibi eriste seklinde kesilir.
Hepsini yapinca balkona veya düz bir zemine sofra bezi serilir üzerine eristeler cok fazla üst üste gelmeyecek sekilde serilir iki üc gün arada karistirilarak kurutulur.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments