Yine kolayca hazırlanabilen çok lezzetli riski olmayan bi tarif getirdim sizee 😃 tarifte ilk önce şerbeti hazırlıyoruz, sonra bi sosumuz olacak karıştırıp onu da kenarda bekletiyoruz. Ve hazır baklavalık yufkayı tepsiye yerleştirmek kalacak geriye. Bir paket yufka vardı ama saymadım kaç tane kullandığımı ikişer yufkayı üstüste koyup yağladım.
.
.
Baklavalık yufka ve bunları yağlamak için sıvıyağ tereyağ karışımı bi kâse
.
Şerbet için 3 bardak su, 3 bardak şeker biriki damla limon suyu kaynatıp soğutuyoruz
.
Sos için 1 bardak süt, 2 yumurta, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 kaşık irmik, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyayı çırpıp dolapta bekletelim
.
1 küçük kâse irmik ve fındık ceviz veya hindistan cevizi
.
İki tane yufkayı serip yağ gezdiriyoruz. Bir kaşık irmik ve fındık gezdiriyoruz. (Daha önce hindistan cevizi ile yapmıştım nefis olmuştu aroması bu sefer fındıklı denedim ikisi de ayrı güzel oldu.) Videoda görüldüğü gibi pile pile yapıyoruz ve bu şekilde tepsi dolana kadar yufkaları hazırlayıp diziyoruz. Kalan yağı ustune fırçayla sürelim. 180 derece fırında hafif kızarınca çıkarıp sütlü sosu heryerine eşit şekilde gezdiriyoruz. Tekrar fırına verip bu sefer iyice kızartıyoruz. Bi beş dakika sonra soğuyan şerbeti gezdiyoruz. Dişi çıtır içi yumuşak çok güzel bi tatlı oldu 👌😊
.
@mutfaktaki.kontes Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments