EFSANE LEZZET FINDIKLI BOHÇA ÇÖREK
malzemeler
200 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1su bardağı sut
2 adet yumurta sarıları üzerine
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
iç dolgu için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş fındık toz halinde bir çay kaşığı tuz
yapılışı öncelikle hamur hazırlanır ılık su kuru maya şeker hamur kabına koyup erimesi için biraz bekletilir sonra iyice yumuşamış tereyağ yumurta akları sıvıyağ tuz eklenir karıştırılır unuda azar azar ilave ederek hamuru yoğrulur üzerini kapatılır hamur iyice şişmesi için oda sıcaklığında bekletilir dolgu hazırlanır tencereye yağları koyup kızdırılır kontrollü unu koyup karıştırarak kavrulur un kokusu çıkana kadar toz halindeki fındığı eklenir karıştırılır bir dakika daha kavrulur ocaktan alıp tuz ekleyip iyice karıştırılır soğumaya bırakılır şişen hamuru tahtaya alıp eşit bir şekilde mandalina büyüklüğünde parçaları alınır yuvarlak yapılır her beze tabak boyutunda açılır tekrar üst üste koyup ortasına bir yemek kaşığı kadar harçtan koyulur bohça şekli verilir hepsini aynı şekilde hazırlanır yağlı kağıt serili tepsiye dizilir on dakika tepsi mayası yapılır yumurta sarısı sürülür ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir kontrolü
meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments