Herkese merhaba. Kurban bayramı yaklaşırken sizler için çıtır çıtır el açması baklava tarifi hazırladım. Hiç el açması yapmayanlar bile kolaylıkla bu baklavayı hazırlayabilir.
El Açması Baklava Tarifi
200 ml su bar. kullandım
40 cm tepsi ölçüsü
2 yumurta
1 çay b sıvıyağ
3 çor. K. Sirke
Yarım çay b. su
1 çay b. Süt
1 fiske tuz
1 p. Kabartma tozu
1 p. Vanilya
5 su b. Un
Arası için
1,5 su b. Çekilmiş ceviz
1 çorba k. Kavrulmuş dövülmüş susam
1 tatlı k. Nişasta
1 tatlı k. Pudra şekeri
Hamuru açmak için;
1 paket mısır nişastası (200 Gr)
Aralarına sürmek için
1 paket teremyağ
Üzerine dökmek için;
1 paket teremyağ ya da tereyağ
Şerbeti için;
6,5 su b. Su
5,5 su b. Şeker
Çeyrek limon suyu
1 çay k. Tereyağ
Çay kaşığı ucuyla tarçın
YAPILISI
1. Öncelikle hamur için un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım.
2. Elenmiş unu azar azar ekleyerek önce kaşıkla daha sonra elimizle yoğurmaya başlayalım.
3. Kulak memesinden biraz daha katı bir hamur elde edelim.
4. Hamurun üzerine nemli bir bez ya da streç koyup hava almasını engelleyen ve 1 buçuk saat dinlendirelim.
5. Dinlenen hamuru 2 ye bölüp 15' er beze elde edelim. Toplamda 30 beze yapalım ve üzerini örtüp 30 dakika daha bu şekilde dinlendirelim.
6. Bu arada iç malzemesini hazırlayalım, açacağımiz nişastayı bir kaba boşaltalım ve baklavayı yapacağımız ortamı hazırlayalım. 1 paket yağı yakmayacak şekilde tavada eritelim.
7. Baklavamızı yapmaya gecebiliriz. Bunun için bezemizin birini alalım ve altına ve üstüne bolca nişasta döküp merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve bir kenara alalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar daha nişasta koyup her tarafına yayalım.
8. Diğer 4 bezeyide bu şekilde aralarına nisasta koyarak üst üste koyalım. Yani 5 kat beze kullanacağınız.
9. Açıp Üst üste koyduğumuz bezeleri tekrar merdaneyle biraz daha büyütelim ve daha sonra ara ara nişasta ekerek oklava yardımıyla açalım.
10. Tepsimizi üzerine koyup bakalım. Eğer yeterliyse bir bıçak ya da başka bir şeyle yarım cm dışardan başlayarak keselim.
minenin.mutfagindan Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments