Lotus biscofflu chescake - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

17 Temmuz 2021 Cumartesi

Lotus biscofflu chescake

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Lotus biscofflu chescake 


Malzemeler 

Alt Tabanı İçin ;

1,5  paket lotus  bisküvi 125 gr. 

1 yemek kaşığı  kadar  tereyağı

3 yemek kaşığı sıvıyağ 

Arası İçin ;

600 gram labne

1  su bardağı şeker

1 paket krema 200 ml.lik.

3 adet yumurta

1 paket vanilya

2  yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı nişasta mısır kullandım.












Üzeri İçin ;

1 paket krema

3 paket çikolata (80 gram olanlardan )

Hazırlanışı Lotus bisküvileri rondo dan geçirip eritilmiş tereyağı ve sivi yag ile karıştırıp kelepçeli kalıbın altına bastırarak döküyoruz.

Dolapta dinlendirirken arası için labne, şeker ve kremayı çırpıp yumurtaları teker teker ekleyerek çırpıyoruz ve diğer malzemeleri de ekleyelim az karıştırıyoruz vr  bisküvilerin üzerine  döküyoruz.

Kelepçeli kalıbın etrafına aleminyum folyo ile kaplayıp tepsiye ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyuyoruz.

Önceden ısıtılmış  170 derece fırında 35  dakika  yakın pişiriyoruz.

Ortası  hafif sallanıyorsa olmuş demektir . Fırından chescakeyi alıp  üzerine 3 kat temiz mutfak bezi koyarak oda  ısında soğumasını sağlayalım sonra dolapta  bir gece bekletelim.

Üst kısmı için kremayı tencereye alıp ısıtıyoruz kaynatmıyoruz.

Çikolataları kırıp erimesini sağlıyoruz bu aşamada ocağın altı kapalı olmalı.

 soğuk  chescakenin üzerine  çikolatalı karışımı döküp 1 saat  dolapta dinlendirip serviste üzerine ronfodan geçirdimiz  lotus bisküvileri serpip, sunuyoruz afiyet şifa  olsun...

suheyla_mutfakta Tarif için Teşekkür ederim

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments