Lotus biscofflu chescake
Malzemeler
Alt Tabanı İçin ;
1,5 paket lotus bisküvi 125 gr.
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Arası İçin ;
600 gram labne
1 su bardağı şeker
1 paket krema 200 ml.lik.
3 adet yumurta
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta mısır kullandım.
Üzeri İçin ;
1 paket krema
3 paket çikolata (80 gram olanlardan )
Hazırlanışı Lotus bisküvileri rondo dan geçirip eritilmiş tereyağı ve sivi yag ile karıştırıp kelepçeli kalıbın altına bastırarak döküyoruz.
Dolapta dinlendirirken arası için labne, şeker ve kremayı çırpıp yumurtaları teker teker ekleyerek çırpıyoruz ve diğer malzemeleri de ekleyelim az karıştırıyoruz vr bisküvilerin üzerine döküyoruz.
Kelepçeli kalıbın etrafına aleminyum folyo ile kaplayıp tepsiye ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyuyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika yakın pişiriyoruz.
Ortası hafif sallanıyorsa olmuş demektir . Fırından chescakeyi alıp üzerine 3 kat temiz mutfak bezi koyarak oda ısında soğumasını sağlayalım sonra dolapta bir gece bekletelim.
Üst kısmı için kremayı tencereye alıp ısıtıyoruz kaynatmıyoruz.
Çikolataları kırıp erimesini sağlıyoruz bu aşamada ocağın altı kapalı olmalı.
soğuk chescakenin üzerine çikolatalı karışımı döküp 1 saat dolapta dinlendirip serviste üzerine ronfodan geçirdimiz lotus bisküvileri serpip, sunuyoruz afiyet şifa olsun...
suheyla_mutfakta Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments