ÖRGÜ TATLI ÇÖREK - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

4 Temmuz 2021 Pazar

ÖRGÜ TATLI ÇÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

MUHTEŞEM LEZZET PASTAHANE USULU ÖRGÜ TATLI ÇÖREK

bu sefer çok farklı bir şekilde sizlerle mutlaka deneyin mis kokusuyla lezzetiyle hayran kalacaksınız şahane bir tarif

malzemeler

hamuru için

125 gr tereyağ

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı ılık su

4 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı mahlep tozu mutlaka kullanın 

1 yemek kaşığı kuru maya

1 adet yumurta akı sarısı üzerine

1 çay kaşığı tuz

aldığı kadar un

dolgu için

2 paket kakaolu baton hazır kek

1 su bardağı kuru üzüm ezilecek bir şekilde çünkü müthiş bir aroma verir 

1 limon kabuğu rendesi normalde portakal kabuğu rendesi oluyor limonda aynı görevi verir

1 çay bardağı çekilmiş ceviz

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı kakao

1 çay kaşığı tarçın

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı dolusu fındık kreması veya sürülebilir kahvaltılık çikolata

4 yemek kaşığı hindistancevizi

üzeri için 

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kakao serpmek için bolca beyaz susam

__________________________________












yapılışı

önce hamuru hazırlanır oda sıcaklığında tereyağ kaba alınır üzerine un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırılır unu azar azar ilave ederek hamuru yoğrulur hamur bir saat kadar mayalanmaya bırakılır bu süre yeterlidir sonra hamuru ikiye ayrılır dolgusu hazırlanır ufalanmış kek kaba alınır üzümleri blendere alıp üzerine iki yemek kaşığı süt eklenir blender dan geçirip diğer malzemelerle birlikte iyice karıştırılır tıpkı kurabiye hamuru gibi yoğrulur dolguda ikiye ayrılır eşit bir şekilde her iki dolgu açılan hamurun ortasına yerleştirilir rulo gibi yapılır hamuru elinizle kenarından düzeltip kare şeklinde yapılır bıçakla şeritler kesilir her iki taraftan ve o şeritler üst üste konur sırayla bir o bir o bu şekilde tamamlanır sonra tekrar bıçakla kesilir  yağlı kağıt serili tepsiye dizilir her iki hamuru da bu şekilde tamamlanır üzerine yumurta kakao sıvıyağ karışımı sürülür susam serpilir önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altlı ustlu nar gibi kızarana kadar pişirilir kontrolü fırından çıkarıp soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edilir durdukça güzelleşen muhteşem bir lezzet aniden biten bir lezzet müthiş müthiş müthiş

@meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments