Recel degıl bal 🍯 adeta #şeftalireçeli tane tane mıs gıbı dalından koparıp yaptım 😍 tazecık mıs kokulu recelın mıktarını yaptıgım ölçülerde vereyım ☺️🥰👌
.
ŞEFTALİ 🍑 RECELI
Malzemeler
6 kılo seftalı
5 kılo tozşeker
2 lımon suyu
1 cay kaşığı lımon tuzu
1 çay kaşığı tereyağ
Yarım su bardağı su
Hazırlanışı
Seftalılerın kabuğunu soyup dılım dılım doğrayalım tencereye (genıs bır tencerede yapalımkı kıvam alması kolay olur vede dağılmaz. Seftalılerın uzerıne sekerı boşaltalım suyunuda ekleyıp ocağa alalım hıc bekletmeden tereyağınıda ılave edelım (kopurmemesı ıcın) yaklaşık 50 dakka kadar kaynattım kıvamına bakın lütfen kasıktan yavas damlıyorsa olmustur. Lımon suyunu vede lımon tuzunu ekleyıp 10,15 dakka daha kaynatalım. Sıcak kavonaza boşaltıp kapağını kapatıp ters cevırelım vakumluyalım. Serın ve güneş görmeyen yerde muhafaza edebılırsınız afıyetle🥰☺️
Not: sert seftalı tercıh edın lutfen tane tane olması ıcın
anne_elinden68 Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments