Zeytinyağlı taze yaprak ve biber dolması👌
Malzemeler;
500-600 gr taze yaprak
10-12 adet dolmalık biber
👉İç malzemesi için;
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı bulgur
3-4 adet soğan
3-4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı (sıvıyağ) isterseniz biraz daha çoğaltabilirsiniz.
Pulbiber, karabiber, kimyon, toz kırmızı biber,reyhan, nane ve tuz
Ben izvoru,un karışık sebzeli baharatını kullandım başka kullanmadım. ( sadece pulbiber ve reyhan ekstra koydum) siz istediğiniz baharatı kullanabilirsiniz.
Yarım demet maydanoz
2-3 dal dereotu
2-3 dal taze nane
Ekşi severseniz çok az limon tuzu kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI;
Geniş bir tavaya soğanları çok küçük doğrayın veya çok az rondodan geçirin. Sarımsaklarında küçük doğrayıp, sıvıyağ veya zeytinyağı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ardından salçaları ve baharatları ekleyip bir iki dk daha kavurup pirinçleri ekleyip kavuruyoruz. 1 çay bardağı su ekleyip 3-4 dk kısık ateşte suyunu çekmesini sağlıyoruz. En son küçük doğranmış maydanoz, dereotu ve nane yi ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra önceden tuzlu suda çok az haşladığımız taze yapraklarını tabak içinde her yaprağa 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup sigara gibi sarıyoruz. Tencerenin dibine yaprak serip sarmaları tencereye diziyoruz. Üzerine tuz, yağ ve kararınca sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte yapraklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun😍
semisinmutfagi Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments