Selamun aleykum dostlar 🌹
Biberli soslu turşumun tarifini ana sayfaya eklememi istemiştiniz. Tarifi düzenleyip geliyorum inşallah.
Via cahide_sultan
Siz de beğeni ve yorumlarınızla destek olursanız sevinirim😊❤️
Kış hazırlıkları beni gerçekten çok yordu. Üstelik buzluğa atmak için neredeyse hiç bir şey yapmadım. Ama turşu, sos ve reçelleri çok yaptım. Bunları bir yere giderken hediye etmek çok iyi oluyor. En çokta bu sebeple yapıyorum...
🍃
DOMATES SOSLU BİBER TURŞUSU (Kaynatılarak)
Malzemeler
3 kg domates
750 gr küçük acı biber (kıl biber de olur)
1 baş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1,5 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
2, 5 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
HAZIRLANIŞI
Domatesleri irice doğrayıp tencereye alın.
Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu salıp yumuşayana kadar pişirin ocaktan alıp üzerinde biriken sarı suyu süzün.
(Biriken suyu süzmezseniz turşu çok sulu oluyor.
Blendırdan geçirip püre yapın. Küçük doğranmış sarımsak, sirke, zeytinyağı, tuz, şeker ve limon tuzunu ekleyip karıştırın. Saplarını kopardığınız acı biberleri de ekleyin. Hiç bekletmeden sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatın ve bir örtü üzerine ters çevirin. Üzerini örtün bu şekilde soğuyana kadar beklesin. Daha sonra güneş görmeyen bir yere kaldırın.
15 gün sonra yemeye hazır olur.
Açtığınız kavanozu dolapta saklayın.
Afiyet şifa olsun.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments