PASTAHANE USULU TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

11 Eylül 2021 Cumartesi

PASTAHANE USULU TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

PASTAHANE USULU TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK

bu çörekler varya efsaneeeee

malzemeler

125 gr tereyağ

2 adet yumurta birinin sarısı üzerine

1 çay bardağı sıvıyağ

1.5 su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz dolu olmasın

aldığı kadar un

içi için

400 gr tahin

1.5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı ince çekilmiş ceviz

üzerine bulamak için kavrulmuş susam

yumurta sarısı karışımı için

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı kakao

2 yemek kaşığı sıvıyağ














yapılışı un hariç tüm malzemeleri oda sıcaklığında olacak şekilde geniş bir kapta iyice karıştırılır unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğrulur hamuru mayalanmaya bırakılır yaklaşık bir saat kadar sonra hamur sekiz parçalar halinde portakal büyüklüğünde toplar yapıp on dk dinlendirilir her bezeyi tahta üzerinde açılır tahin ve şeker karıştırılır her yufka üzerine iki yemek kaşığı kadar sürülür ceviz serpilir rulo yapılır ruloları yuvarlak şekilde sarılır on dk daha dinlendirilir sonra elle üzerine hafif bastırarak genişletilir hepsi aynı şekilde hazırlanır iki tepsiye dizilir üzerine yumurta kakao sıvıyağ karışımı sürülür susam serpilir önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında altlı ustlu nar gibi kızarana kadar pişirilir kontrolü fırından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra tekrar soğuk fırında muhafaza edilir muhteşem ötesi bir lezzet denemeyen kalmasın 👍

@meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments