PASTAHANE USULU TAHİNLİ CEVİZLİ ÇÖREK
bu çörekler varya efsaneeeee
malzemeler
125 gr tereyağ
2 adet yumurta birinin sarısı üzerine
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz dolu olmasın
aldığı kadar un
içi için
400 gr tahin
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
üzerine bulamak için kavrulmuş susam
yumurta sarısı karışımı için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yapılışı un hariç tüm malzemeleri oda sıcaklığında olacak şekilde geniş bir kapta iyice karıştırılır unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğrulur hamuru mayalanmaya bırakılır yaklaşık bir saat kadar sonra hamur sekiz parçalar halinde portakal büyüklüğünde toplar yapıp on dk dinlendirilir her bezeyi tahta üzerinde açılır tahin ve şeker karıştırılır her yufka üzerine iki yemek kaşığı kadar sürülür ceviz serpilir rulo yapılır ruloları yuvarlak şekilde sarılır on dk daha dinlendirilir sonra elle üzerine hafif bastırarak genişletilir hepsi aynı şekilde hazırlanır iki tepsiye dizilir üzerine yumurta kakao sıvıyağ karışımı sürülür susam serpilir önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında altlı ustlu nar gibi kızarana kadar pişirilir kontrolü fırından çıkarıp biraz ılıdıktan sonra tekrar soğuk fırında muhafaza edilir muhteşem ötesi bir lezzet denemeyen kalmasın 👍
@meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments