Canınız tatlı mı çekti? Hem kolay hem de pratik tatlı yapmaya ne dersiniz? O zaman buyurun Sütlü Nuriye tarifi veriyorum😋
Sütlü Nuriye
Malzemeler:
50 yaprak baklavalık yufka
350 gram tereyağı
3-4 su bardağı dövülmüş fındık içi
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
Yapılışı:
Şerbeti için bir tencereye su ve toz şekeri ilave edin, şeker eriyene kadar karıştırıp, kaynatın.
Kaynayan şerbetinizin üzerine sütü ilave edin ve 1-2dakika kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin.
Dikdörtgen büyük boy borcam fırın kabınızın tabanını erittiğiniz tereyağıyla bir fırça yardımıyla yağlayın. Baklava yufkalarını 25 kat olacak şekilde fırın kabınızın boyutuna göre kesin.
Aralarına tereyağı sürerek fırın kabınıza dizin.
İlk 25 katı bitince her tarafına eşit olacak şekilde fındıkları serpin ve üzerini tekrar aralarını yağlayarak 25 kat daha baklava yufkası ile kaplayın.
Tatlınızı eşit kare dilimler olacak şekilde kesin.
Kalan tereyağını üzerine eşit şekilde yayın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Sütlü Nuriye fırından çıkınca sıcak tatlıya soğuk olan şerbetini verin ve tatlınız soğuyunca servis edin.
Afiyet Olsun😋
Not; Soğuk olarak servis etmek istiyorsanız tatlınız ılındıktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletebilirsiniz.
zeynkurabiye Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments