Fıstıklı İrmik Tatlısı
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 Vanilya
1 Kabartma tozu
İçine koymak için: Fıstık
Bulamak için: İrmik
Serbet için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Bir dilim limon
Öncelikle şerbeti hazırlayalım soğusun.
Hafif akışkan bir şerbet olması gerekir.
Hamur için un hariç malzemeleri birleştirip güzelce karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun. Hafif ele yapışan bir hamur oluyor. Bu yüzden unu kontröllü ekleyin bazen fazla gelebiliyor.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine Antep fistığı koyun ve yuvarlayın.
İrmige bulayin , yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Çok fazla kızartmayın!
Fırından çıkan sıcak tatlılar üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve üzerini bir tepsi ile örterek soğumaya bırakın.
Ben biraz fazla pişirmişim bu yüzden tatlılar iyi şerbet çekmesi için tatlıları cevirerek şerbette bir gün beklettim.
Not; Fazla pişerse şerbetini kolayca çekmez! Pembeleşmesi yeterli.
Tatlılar bir gün dinlenince çok daha güzel olur😉
@zeynkurabiye Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments