ÇİKOLATALI MARMELATLI UN KURABİYELERİ
malzemeler
200 gr tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
aldığı kadar un baklavalık un
1 portakal kabuğu rendesi
üzeri için benmari usulü eritilmiş sütlü çikolata
yapılışı oda sıcaklığında tereyağ pudra şekeri iyice karıştırılır vanilya portakal kabuğu ince rendesi eklenir karıştırılır unu azar azar ilave ederek yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlanır hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir hamurun yarısını yuvarlak olarak yapılır üzerine çukur açılır diğer hamurun yarısını kare aparat ile kesilir kesilen bölgeye kaşıkla fazla hamuru alınır üzerine baskı yapılır etrafına bıçakla çizik atılır önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir kontrolü fırından çıkarıp yuvarlak olan kurabiye üzerine herhangi bir marmelat dökülür kare olan kurabiye eritilmiş çikolata dökülür isteğe bağlı süslenir dolaba koyulur çikolata donması için bekletilir sonra afiyetle tüketilir
@meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments