🇹🇷PASTANE POĞAÇASI
Malzemeler...
...hamur icin:
250 tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağa ılık su
21 gr yaş maya (yarım paket)
2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı şeker
1 ½ tatlı kaşığı tuz
700 gr un (6-6,5 su bardağa kontrollü ekleyelim)
...Iç harcı:
Lor Peyniri
...Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı👇🏻
Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Toparlanabilen yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamuru kapatip oda sıcaklığına 30 dk mayalandıralım. Sonrasında hamuru 20 eşit bezeye bölelim. Her bir bezelye ortasına iki paramakla hafif batırıp içerisine lor koyarak şekilendirelim. Tepsiye yağlı kaığıt üstüne poğaçalarımızı aralıklı dizelim. Tepsiye dizdikten sonra üstüne bir mutfak bezle kapatalım ve 10/15 dk daha mayandiralım.
Kenara ayırdığımız yumurta sarısından ve bir yemek kaşığı yoğurt karıştıralım. Her birine üstüne sürelim. Dilerseniz üzerlerine bir de çatal ile çizikler atabilirisiniz. Önceden ısıtılmış firini 180 dereceye 20/25 dakika alt üst ayarda pişerelim
Deneyeceklere afiyet olsun😋
@kitchen_kanturova Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments