TARHANA KÖFTESİ / VALİ GÜLÜ
Malzemeler
1 su bardağı ınce köftelik bulgur
1 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı tarhana
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
Sos için
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 su bardağı sıcak su
1 ortaboy soğan
Üzeri için
Çırpılmış sarmısaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tozbıber
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı
Bulguru sıcak su gezdırıp karıştıralım. Kabarmasını bekleyın sonrasında tarhana,un,nane,yumurta ve tuzunu ekleyıp yoğuralım. Toparlanan hamuru mısket şeklinde yuvarlayalım.
Tavaya yağı soğanı alıp kavuralım. Köfteleri ekleyıp 3,5 tur dıkkatlı cevırelım.
Sıcak suyunu ekleyıp kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
Çekmeye yakın kapağını açalım ara ara karıştıralım. Iyce suyunu çeken köfteleri servıs tabağına alıp üzerine hazırladığımız yoğurdu gezdırelım.
Yağlarla nane ve kırmızı tozbıberıde kavurup üzerine dökelim.
Afıyetler olsun çay saatlerınede yakışacak bır lezzet 🥰👍
@anne_elinden68 Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments