Cheskek deyince akıllara ilk gelen peynirli kek olur,ismi gibi aslında peynirli değil yoğurt(Quark)ile yapılan çay saatlerinizi tadlandıracak bir lezzet 😉Sevdiğim arkadaşım via @sbhazine nin ❤️bizim için yaptığı ÇİKOLATALI CHESKEK (Qarklı) teşekkürler💐
Malzemeler
Tabanı için
1,5 paket isteğe bağlı petibör, burçak ya da çikolatalı kurabiye. Ben çikolatalı kurabiye kullandım. İnanın çok daha güzel oluyor.
100 gr. Tereyağı.
Hamuru için
3 paket quark ( 750 gr süzme yoğurt)
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 paket schlagsahne (krema)
2 çorba kaşığı tepeleme buğday nişastası
1 paket vanilya
Üzeri için
1 kutu schlagsahne
2 paket çikolata (200gr)
1 paketi bitter olsun.
Bisküviler yada kurabiyeler rondodan geçirilir. İçine eritilmiş 100.gr tereyağı ilave edilip karıştırılır. Kullacağınız yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba (benim kalıbım 26.cmdi) güzelce bastırılarak koyulur. Ve buzdolabına kaldırılır. Bu arada kalıbınızın her tarafı mutlaka alüminyum folyo ile kaplanmış olmalı❗️Pastamızın içi için 3 paket quark ve 1 bardak şeker derin bir kaba alınarak ,homejen bir kıvama gelene kadar mikser yardımıyla çırpılır. ( 4 dk)
Sonra içine teker teker yumurtalar kırılarak ,her yumurtadan sonra çok kısa çırpılır.1 kutu schlagsahne de eklenir tekrar kısa bir çırpılır. Son olarak nişasta ve vanilya eklenir, çırpılır ve dolapta bekleyen kalıba dökülür. Hafif sallanılır ki hamur kalıbın her yerine aynı seviyede yerleşsin.
Fırın 180°derece de ısıtılır. İlk 10dk. 180° de pişirilir, sonra derece 150° ye düşürülür. 1 saatte 150° de pişirilir sonra fırın kapatılır. Ama kapağı asla açılmaz. Tam 1 saatte fırının içinde bekletilir. Sonra dışarı çıkarılır. İnanın ben bu yönteme harfiyyen uyarak fırının içine su dolu kap falan hiç koymadan ,asla çatlamayan cheesecake ler yapıyorum. dakikalara lütfen harfiyyen uyalım.
Dışarı çıkarıp iyice soğuyan pastamıza artıık ganajını verme zamanı geldi.
1 kutu schlagsahne küçük bir tencereye alınır. Kaynama noktasına gelince altı kapatılır ve içine 200gr çikolata eklenerek eriyene kadar karıştırılır. İlk sıcaklığı geçen ganaj,pastanın üzerine dökülür. Dolapta en az 1 gece bekletin ve mükemmel cheesecake'e sahip olun
Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments