#repost @gulcanhomemade
Hepinize mutlu Pazarlar diliyorum 🌸Görüntüsü ile Krep’e benzeyen fakat içindeki yeşilliklerle damaklarda ayrı bir lezzet bırakan kahvaltı sofralarınızda favoriniz olacak çayınız demlenene kadar hızlıca hazırlayabileceğiniz KAYGANA tarifi
Sizlerden beğeni,kaydet küçük te olsa yorum yaparak sayfama desteklerinizi bekliyorum ❤️
Malzemeler
4 adet yumurta (Yumurta boyutu büyükse 3 adette kullanılabilir)
1 su bardağı süt
3-4 dal maydanoz
3-4 dal dereotu
2 dal yeşil soğan
Yeterince tuz
1 su bardağı un (Bardak ölçüm 220ml)
Hazırlanışı
İlk olarak karıştırma kabına yumurta süt alınıp çırpılır
Un, tuz eklenip iyice pürüzsüz olana kadar çırpılır
Yeşillikler ince kıyılır eklenip karıştırılır.
Tavaya çok az sıvı yağ koyulur (1,5-2 yemek kaşığı)
Hamurdan biraz dökülür ve tavayı sağa sola doğru eğimli hareketler yaparak hamurun tabanını düz bir şekilde yayılmasını sağlayın
Orta ateşte arkalı önlü kızartın (Ben diğer yüzünü çevirirken çok az yine yağ damlattım tavaya)
Kızarttığınız kayganaların üzerini kağıt peçete yada bezle örtün bu sayede hem sıcak kalıyor hemde yumuşaklığını koruyor
Hamurunuzu çok fazla tencereye kalın dökmeyin eğer kalın dökerseniz pişirme süresini göz önünde bulundurun
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments