KAYGANA TARİFİ - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

20 Ocak 2023 Cuma

KAYGANA TARİFİ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





 #repost @gulcanhomemade





Hepinize mutlu Pazarlar diliyorum 🌸Görüntüsü ile Krep’e benzeyen fakat içindeki yeşilliklerle damaklarda ayrı bir lezzet bırakan kahvaltı sofralarınızda favoriniz olacak çayınız demlenene kadar hızlıca hazırlayabileceğiniz KAYGANA tarifi

Sizlerden beğeni,kaydet küçük te olsa yorum yaparak sayfama desteklerinizi bekliyorum ❤️


Malzemeler

4 adet yumurta (Yumurta boyutu büyükse 3 adette kullanılabilir)

1 su bardağı süt

3-4 dal maydanoz

3-4 dal dereotu

2 dal yeşil soğan

Yeterince tuz

1 su bardağı un (Bardak ölçüm 220ml)

Hazırlanışı



















İlk olarak karıştırma kabına yumurta süt alınıp çırpılır

Un, tuz eklenip iyice pürüzsüz olana kadar çırpılır

Yeşillikler ince kıyılır eklenip karıştırılır.

Tavaya çok az sıvı yağ koyulur (1,5-2 yemek kaşığı)

Hamurdan biraz dökülür ve tavayı sağa sola doğru eğimli hareketler yaparak hamurun tabanını düz bir şekilde yayılmasını sağlayın

Orta ateşte arkalı önlü kızartın (Ben diğer yüzünü çevirirken çok az yine yağ damlattım tavaya)

Kızarttığınız kayganaların üzerini kağıt peçete yada bezle örtün bu sayede hem sıcak kalıyor hemde yumuşaklığını koruyor

Hamurunuzu çok fazla tencereye kalın dökmeyin eğer kalın dökerseniz pişirme süresini göz önünde bulundurun

Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments