Sponsorlu Bağlantılar
#repost @gulcanhomemade
Mükemmel sos eşliğinde yumuşacık pişen etiyle nefis bir ana yemek💯😋👌🏼
SEBZELİ ET YEMEĞİ
Malzemeler
4 parça dana et(antrikot tercihim)
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
3 su bardağı su/et suyu
5 adet patates
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet havuç
Yeterince tuz
Uygun bir tavada etler yüksek ateşte kızartılır ve tabağa alınır.
Aynı tavanın içerisine tereyağ alınır eritilir
Yemeklik doğranmış soğan ,rendelenmiş sarımsak koyulur ve kavrulur.
3 su bardağı su yada et suyu,tuz ve baharatlar ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suyun içine etler yerleştirilir ve kapağı kapatılır etler yumuşayıncaya kadar 40 dk pişirilir
Pişen etleri dilerseniz ortadan keserek küçültebilirsiniz
Etimizin sosunun biraz kıvam alması için 1 çay kaşığı nişastayı yarım çay bardağı suda karıştırarak çözdürün ve tencerede pişen sosun içine dökün yavaşça karıştırın
Yemeğin sosunun sulu olmasını isterseniz bu işlemi yapmanıza gerek yok
Patates,havuç ve kırmızı kapya biberleri biraz büyükçe doğrayalım sosta pişirdiğimiz etlerin üzerine alalım tekrar kapağını kapatarak sebzeler yumuşayıncaya kadar orta derece ateşte yemeğimizi pişirelim.
Yemeğinizi yanında pilav ile servis yapabilirsiniz.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun❣️
Not; Yemeğin sosunun biraz kıvamlı olmasını isteyenler 1 çay kaşığı nişastayı yarım çay bardağı suyla karıştırın
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments