Sponsorlu Bağlantılar
#Repost @gulcanhomemade
Sponsorlu Bağlantılar
TAVUKLU KAŞARLI PATATES KROKET
Malzemeler
7 adet tavuk baget(büyük boy kullandım)
4 adet orta boy patates
1 çay bardağı mısur unu
1 çay bardağı galeta unu
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 küçük kutu konserve mısır
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
Dışını kaplamak için
2-3 adet yumurta
Un,galeta unu
Bagetlerimizi yıkayıp temizleyerek tencereye alalım üzerini geçecek kadar ve ekleyip su ilave ederek haşlayalım suyunu süzelim (suyunu çorbalarda değerlendirebilirsiniz)soğumaya bırakalım soğuyan bagetleri kemiklerinden ayırıp ince ince doğrayalım kemiklerini atmayalım iyice temizleyerek tabağa alalım onları kullanacağız
Patateslerin kabuklarını soyup bıcakla bölelim üzerine biraz atalım ve suda haşlayalım suyunu süzerek bir çatal yardımıyla iyice ezelim
Karıştırma kabına tavuk etlerini,ezdiğimiz patates,mısır ve galeta ununu,kaşar peyniri,konserve mısır,tuz ve baharatları alarak elimizle yoğuralım,patatesli tavuklu iç harcından biraz alalım ve tavuk kemiğini ortasına yerleştirelim kenarlarını tamamen kapatalım avucumuzun içinde çevire çevire baget şekli vererek tabağa koyalım çok fazla kalın yapmayın ben biraz kalın yapmışım
Ayrı ayrı tabaklara yumurta,un ve galeta unu koyalım
Önce bagetimizi una sonra yumurtaya enson galeta ununu bulayarak kızgın yağda kızartalım,büyün bagetleri bu şekilde kızartarak servis tabağına alalım sıca servis yapmanızı öneririm
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments