TAVUKLU KAŞARLI PATATES KROKET - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

28 Nisan 2023 Cuma

TAVUKLU KAŞARLI PATATES KROKET

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

#Repost @gulcanhomemade










TAVUKLU KAŞARLI PATATES KROKET 

Malzemeler 
7 adet tavuk baget(büyük boy kullandım)
4 adet orta boy patates
1 çay bardağı mısur unu
1 çay bardağı galeta unu
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 küçük kutu konserve mısır 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber 
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı karabiber 
Yeterince tuz 


























Dışını kaplamak için
2-3 adet yumurta 
Un,galeta unu

Bagetlerimizi yıkayıp temizleyerek tencereye alalım üzerini geçecek kadar ve ekleyip su ilave ederek haşlayalım suyunu süzelim (suyunu çorbalarda değerlendirebilirsiniz)soğumaya bırakalım soğuyan bagetleri kemiklerinden ayırıp ince ince doğrayalım kemiklerini atmayalım iyice temizleyerek tabağa alalım onları kullanacağız
Patateslerin kabuklarını soyup bıcakla bölelim üzerine biraz atalım ve suda haşlayalım suyunu süzerek bir çatal yardımıyla iyice ezelim 
Karıştırma kabına tavuk etlerini,ezdiğimiz patates,mısır ve galeta ununu,kaşar peyniri,konserve mısır,tuz ve baharatları alarak elimizle yoğuralım,patatesli tavuklu iç harcından biraz alalım ve tavuk kemiğini ortasına yerleştirelim kenarlarını tamamen kapatalım avucumuzun içinde çevire çevire baget şekli vererek tabağa koyalım çok fazla kalın yapmayın ben biraz kalın yapmışım
Ayrı ayrı tabaklara yumurta,un ve galeta unu koyalım
Önce bagetimizi una sonra yumurtaya enson galeta ununu bulayarak kızgın yağda kızartalım,büyün bagetleri bu şekilde kızartarak servis tabağına alalım sıca servis yapmanızı öneririm 
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️












Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments