#Repost @zeynkurabiye
Merhabalar arkadaşlar nasılsınız💕 Bugün sizlere (Kräuterbutter) Yani Baharatlı Tereyağ tarifini paylaşıyorum, beğenilerinizi lütfen esirgemeyin🥰 Et yemeklerinin yanında ya da öncesinde kızarmış sıcak ekmekle atıştırmalık olarak servis edilen ve ya ekmeklerin üzerine sürüp fırında kızartabileceğiniz Taze Otlu Sarımsaklı Tereyağ😋 Dilerseniz bu yağ ile yumurta da pişirebilirsiniz.
Malzemeler
🌿200 gr Tereyağ (oda ısısında)
🌿Taze kekik
🌿Dereotu
🌿sarımsak
🌿tuz
🌿karabiber
🌿1 dal biberiye
🌿2 yaprak taze fesleğen (ben koymadım)
Yapılışı;
🌿Yoğurma kabına tereyağı alın ve kıydığınız biberiye, fesleğen, kekik ve diğer bütün malzemeleri iyice yoğurun, ben mikser kullandım.
🌿Tezgahın üzerine bir strech film açın ve yoğurduğunuz yağı strechin üzerine alın.
🌿Strechi dolayarak yağı rulo yapın ve derin dondurucuda 30-40 dakika bekletin.
🌿Sürenin sonunda tereyağını dilimleyerek etin üzerinde yada ekmek dilimlerinin üzerine sürüp fırında kızartabilirsiniz. Afiyet olsun😋
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments