Sponsorlu Bağlantılar
Tiramisu Pasta
Malzemeler:
500 gr. mascarpone peyniri
500 gr. quark (Türkce süzme yogurt aytac)
yada türkiye icin labne da olabilir
Seker
3 paket schlagsahne (Krema 600 gr.)
4 paket krema sertlestirici
1 paket kremsanti
2 tane vanilya seker
kedi bisküvi
islatmak icin:
1 su bardagi süt
1/2 su bardagi ilik su
2 yemek kasik nescafe
2 yemek kasik seker
1 tatli kasik vanilya aroma
üzerine dökmek icin:
kakao
1 cay kasik tarcin
Yapilisi:
ilk önce kelepceli kaliba icine kedi dili bisküviti resimdeki gibi dizin heryerine kaplayin.Ayri bir kabin icine islatmak malzemeleri ilave edelim süt su nescafe seker ve vanilya aromayi da ilave edin ve iyice karistirin ve bekletin.Ayri bir kabin icine mascarpone ve quark türkiye icin süzme yogurt veya labne ilave edin ve seker katin size seker iyi gelene kadar ve bunu iyi ve yavas yavas karistirin ve buzdolabinda bekletin.Bu arada ayri bir kabin icine kremayi ve sertlestirici ve vanilya sekerini ilave edin ve krema haline gelene kadar cirpiyoruz.
Ve bunu da buzdolabinda bekletin.Ve kremsanti de paket göre hazirlayin ve mascarpone karisima kremayi ilave edin ve kremsantini yasini da ilave edin ve yavas yavas karistirin.Diger kremsantin yarisini süslemeye kullaniyoruz.Pasta kalibina dahha önce kedi dili bisküvit dizmistik ve onun üzerine nescafe karisimdan islatin bisküvitler sert kalmasin.Ve onun üzerine krema karisimdan sürün bol ve tekrar kedi dili bisküvit dizin ve nescafe karisimdan islatin sert kalmasin bisküvit ve tekrar krema karisimdan sürün bol ve son olarak tekrar kedi dili bisküvit dizin ve üzerine tekarar nescafe karisimdan islatin.Ve üzerine krema karisimdan bol sürün ve buzlukda biraz bekletin biraz sogsun.Ve kelepceli kalibdan cikartin ve krema karisimdan kenarlarindan sürün vebir kab in icine kakao ve taricini karistirin ve pasta süzgece koyalim ve pastanin üzerine serpelim iyice kapatin.Ve kalan yarim kremsanti ile süsleyin.Ve buzdolabinda 1 gün bekletin.Afiyet olsun.....Esengül Akar Tascekerin Mutfagi'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments