TARHANA - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

3 Ağustos 2021 Salı

TARHANA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Ben cok yaptim tabi 5 olcek olcek hesabini bilenler bilir yaklasik kilo olarak 

80 kg yarma kullandim

30 kilo suzme yogurt

.

TARHANA 

Malzemeler 

10 litre su (sicak su eklerseniz daha cabuk piser suyun isinmasini beklemezsiniz)

20 bardak kirik beyaz yarma

Bu kadar yarmaya eger suzme yogurt kullanicaksaniz 

3 kilo suzme yogurt

Ama normal kendi yaptiginiz yogurt kullanirsaniz 5 kilo yogurt

3 corba kasigi tuz(ekstradan ayranini ekleyince tadina bakarak 1,2 corba kasigi daha tuz ekliyorum)

1 tatli kasigi dolusu corekotu














Hazirlanisi

Evvela buyuk bir tencereye suyu koyup kaynatalim. Tuzunu atalim. Kaynadiktan sonra icine yarmayi ekleyip yarim saat kadar pisirelim. Videoda kivamini gosterdim cok asiri ozlestirene kadar pisirmiyoruz yoksa tarhanasi sert oluyor zaten sicagiyla bekletikce ayranini ekledikce yarma sisecek. Pisen yarmayi dikkatli bir sekilde isiya dayanikli legene aliyoruz.yarim saat kadar dinlendirelim. Corekotunu vede biraz tadina gore tuzunu ekleyelim. (fazla sogutmuyoruz sicagiyla yogurdunu ekleyelimki eksisin)elimize eldiven giyelim cunku sicak olur elimizi yakmiyalim elimizle hamur yogurur gibi birazcik yoguralim ozlesir daha guzel olur. Daha sonra suzme yogurdu elimizle karistirarak topaklik parca kalmasin koyu ayran kivaminda acalim. Yarmanin uzerine bosaltip iyce harmanliyalim. Bir kovanin icine alip ertesi gune bekletelim.Bir temiz noylolumsu cadirlarlara veya noylona gunesi bol olan balkon teras veya bir dam ustune serelim. 2 gunden sonra donderelim. Bir 2,3 gun daha bekletip temiz bir torbaya dolduralim. Serin biyerde 1 seneden fazla bekler hicbisey olmaz🥰 yapicak olanlara kolay gelsin bereketli olsun🤲🏻🙋🏻‍♀️

anne_elinden68 Tarif için Teşekkür ederim




























Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments