Sponsorlu Bağlantılar
Hazır Baklava Yufkasından Tatlı
1paket baklava yufkasi(800gr)
150gr tereyag
1cay bardagi siviyag
300 gr cekilmis ceviz
1cay bardagi tahin
Serbeti
3su bardagi toz seker
4su bardagi su
Yarimlimon suyu
1paket baklava yufkasi(800gr)
150gr tereyag
1cay bardagi siviyag
300 gr cekilmis ceviz
1cay bardagi tahin
Serbeti
3su bardagi toz seker
4su bardagi su
Yarimlimon suyu
Yapilisi
Yufkayi paketinden cikarinca icinden uctane alin( digerlerini mutlaka bir posette tutun cok cabuk kuruyor)ilk kati serin hicbirsey surmeyinikinci kati uzerine serin bu kata 1.5 yemek kasigi tahin dokun ve fircayla heryerine surun ucuncu kat yufkayi serin bu kata tereyagini eritip siviyagla karistirdiginiz yagdan 1.5y.kasigi dokun ve heryerine surunsonra robotta cektigimiz cevizden yufkanin heryerine serpin ve onunuzdeki kenardan sarmaya baslayin sıkı sarmalisiniz sardiginiz bu ruloyu uc parmak araliklarla kesip dikdortgen borcama dizin dilimlerin uzerini tekrar yaglayin ve kasikla hersiraya yag gezdirin ayni islemi yufka bitene kadar uygulayin( bu olcunun hepsini yapmayim derseniz bir borcam dolunca kalani kaldirin dolapta birkacgun durabiliyor iyi sarin ama)biraz beklesin 15 dk kadar beklesinki doktugunuz yagi emsin 160 derecedeonceden isittigimiz firina verin alt ust iyi pissin yoksa yumusak olur iki dikdortgen borcam cikiyor bu olcuyle ama verdigim serbet olcusu 1 borcamlik bilginiz olsun serbetin puf noktasina gelince serbeti ocaga koydunuz 10dk kaynatin yarim limon suyunu ekleyin bununlada 45 dk kaynasin koyu serbet olsun ozaman hic citirligi bozulmaz insallah …Tarifi için instagram.ozlem_sbh a Teşekkürler
Yufkayi paketinden cikarinca icinden uctane alin( digerlerini mutlaka bir posette tutun cok cabuk kuruyor)ilk kati serin hicbirsey surmeyinikinci kati uzerine serin bu kata 1.5 yemek kasigi tahin dokun ve fircayla heryerine surun ucuncu kat yufkayi serin bu kata tereyagini eritip siviyagla karistirdiginiz yagdan 1.5y.kasigi dokun ve heryerine surunsonra robotta cektigimiz cevizden yufkanin heryerine serpin ve onunuzdeki kenardan sarmaya baslayin sıkı sarmalisiniz sardiginiz bu ruloyu uc parmak araliklarla kesip dikdortgen borcama dizin dilimlerin uzerini tekrar yaglayin ve kasikla hersiraya yag gezdirin ayni islemi yufka bitene kadar uygulayin( bu olcunun hepsini yapmayim derseniz bir borcam dolunca kalani kaldirin dolapta birkacgun durabiliyor iyi sarin ama)biraz beklesin 15 dk kadar beklesinki doktugunuz yagi emsin 160 derecedeonceden isittigimiz firina verin alt ust iyi pissin yoksa yumusak olur iki dikdortgen borcam cikiyor bu olcuyle ama verdigim serbet olcusu 1 borcamlik bilginiz olsun serbetin puf noktasina gelince serbeti ocaga koydunuz 10dk kaynatin yarim limon suyunu ekleyin bununlada 45 dk kaynasin koyu serbet olsun ozaman hic citirligi bozulmaz insallah …Tarifi için instagram.ozlem_sbh a Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments