Çentik(Çökertme )Kebabı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Çentik(Çökertme )Kebabı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Çentik(Çökertme )Kebabı

Malzemeler
5 adet patlıcan
4 adet sivri biber
4 adet patates
200 gram kıyma
Pul biber, kırmızı toz biber, kekik, karabiber, tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak için:

Sıvıyağ
Üzeri için:

Sarımsaklı yoğurt






Hazırlanışı

İlk önce patlıcanları közmatik veya ocakta közleyin. Közlenen patlıcanları soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavada iki yemek kaşığı sıvı yağda hafif kavurun bu arada tuz ve pulbiber ekleyin. Patatesleri soyup ince uzun doğrayın kızgın yağda kızartın. Diğer tarafta iki kaşık sıvı yağda kıymayı kavurun. Üzerine pul biber, kırmızı toz biber, kekik, karabiber ve tuz ilave edin. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Servis tabağına önce közlenen patlıcan sonra patatesleri yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Tereyağını eritip kırmızı toz biberle karıştırın ve yoğurdun üzerine dökün. Kavrulmuş kıymadan ortasına koyup sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun:)Tarif İçin suzaninmutfakdunyasi 'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments