Sponsorlu Bağlantılar
Çerkez Mantısı
Malzemeler
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
İçi için;
4 adet patates
1 adet soğan
Kırmızı toz biber
Nane
Tuz
Sosu için;
Tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı pul biber
2 diş sarımsak
Hazırlanışı
Hamuru malzemeleriyle yoğurup dinlenmeye bırakılır, patatesleri haşlayıp doğradığımız soğan ve baharatları karıştıralım, hamuru açarak bardak ya da kalıpla keserek, ortalarına patates koyarak, kapatalım, suda haşlayıp pişirelim, tereyağını eritip salça, pul biber ve sarımsakları koyalım, pişen mantının üzerine dökelim, yemek hazırdır. Afiyet olsun. Not: Sevenler yoğurt dökebilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
İçi için;
4 adet patates
1 adet soğan
Kırmızı toz biber
Nane
Tuz
Sosu için;
Tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı pul biber
2 diş sarımsak
Hazırlanışı
Hamuru malzemeleriyle yoğurup dinlenmeye bırakılır, patatesleri haşlayıp doğradığımız soğan ve baharatları karıştıralım, hamuru açarak bardak ya da kalıpla keserek, ortalarına patates koyarak, kapatalım, suda haşlayıp pişirelim, tereyağını eritip salça, pul biber ve sarımsakları koyalım, pişen mantının üzerine dökelim, yemek hazırdır. Afiyet olsun. Not: Sevenler yoğurt dökebilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments