Çerkez Mantısı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Çerkez Mantısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Çerkez Mantısı

Malzemeler

Hamuru için;

3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
İçi için;

4 adet patates
1 adet soğan
Kırmızı toz biber
Nane
Tuz
Sosu için;

Tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Kırmızı pul biber
2 diş sarımsak






Hazırlanışı

Hamuru malzemeleriyle yoğurup dinlenmeye bırakılır, patatesleri haşlayıp doğradığımız soğan ve baharatları karıştıralım, hamuru açarak bardak ya da kalıpla keserek, ortalarına patates koyarak, kapatalım, suda haşlayıp pişirelim, tereyağını eritip salça, pul biber ve sarımsakları koyalım, pişen mantının üzerine dökelim, yemek hazırdır. Afiyet olsun. Not: Sevenler yoğurt dökebilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments