Un Helvası - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Un Helvası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Un Helvası

Malzemeler

250 gr tereyağı
2 su bardağı un
2. 5 su bardağı süt
1. 5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya






Hazırlanışı

Tereyağını eritip unla karıştırılıp kavrulur. Un pembeleşene kadar kavrulur. Diğer tarafta süt, şeker ve vanilya karıştırılıp ocakta pişirilir. Şeker eriyinceye kadar pişirilmeye devam edilir. Kavrulan unun üzerine süt karışımı yavaş yavaş dökülerek sütünü çekene kadar pişirilir. Tencerenin kapağı kapatılıp dinlendirilmeye bırakılır. Dinlenen helva tezgahın üzerinde pasta kalıplarıyla şekil verilerek servise sunulur
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments