Sponsorlu Bağlantılar
Şirin Köstebek Pastalar 🎂
Malzemeler
Keki İçin:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
200 ml krema
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
İçi için:
3-4 adet muz
Süslemek için;
Renkli şeker hamurları
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sırasıyla diğer malzemeler konup karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama dökülür. 180°fırında pişirilir. Diğer tarafta krema hazırlamak için süt, krema, yumurta sarısı, un, nişasta, şeker ve vanilya karıştırılarak muhallebili kıvamına getirilir. Ocağı kapattıktan sonra tereyağ eklenir, eriyinceye kadar karıştırılır. Soğuyan keki su bardağı ile keserek yuvarlak kekler elde edilir. Ben 14 adet çıkardım. Diğer kalan kekleride robotta ufalayın. Muzları da soyup halka halka doğrayın. Kestiğimiz keklerin üzerine biraz krema sonra muz dilimleri, tekrar krema koyup ufalanmış kekten üzerine dökerek elimizle şekil verelim. Diğer kekleri de aynı şekilde yapıp bitirelim. Sıra köstebek pastalarımızı süslemeye şeker hamurlarından önce gözler yapalım, sonra tokasını yapalım. İsteyen farklı şekillerde farklı şeylerden yapabilir. Bunları yapıştırmak için krema sürüp yapıştırabilirsiniz. Tarifi yapacaklara kolay gelsin afiyet olsun:)Tarifi İçin suzaninmutfakdunyasi 'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler
Keki İçin:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
200 ml krema
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
İçi için:
3-4 adet muz
Süslemek için;
Renkli şeker hamurları
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sırasıyla diğer malzemeler konup karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen borcama dökülür. 180°fırında pişirilir. Diğer tarafta krema hazırlamak için süt, krema, yumurta sarısı, un, nişasta, şeker ve vanilya karıştırılarak muhallebili kıvamına getirilir. Ocağı kapattıktan sonra tereyağ eklenir, eriyinceye kadar karıştırılır. Soğuyan keki su bardağı ile keserek yuvarlak kekler elde edilir. Ben 14 adet çıkardım. Diğer kalan kekleride robotta ufalayın. Muzları da soyup halka halka doğrayın. Kestiğimiz keklerin üzerine biraz krema sonra muz dilimleri, tekrar krema koyup ufalanmış kekten üzerine dökerek elimizle şekil verelim. Diğer kekleri de aynı şekilde yapıp bitirelim. Sıra köstebek pastalarımızı süslemeye şeker hamurlarından önce gözler yapalım, sonra tokasını yapalım. İsteyen farklı şekillerde farklı şeylerden yapabilir. Bunları yapıştırmak için krema sürüp yapıştırabilirsiniz. Tarifi yapacaklara kolay gelsin afiyet olsun:)Tarifi İçin suzaninmutfakdunyasi 'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments