Sponsorlu Bağlantılar
Fırında Etli Biber Dolması. Biberler taze ve çıtır olunca dahada bir güzel olur.. 🍀Fırında Etli Biber Dolması İçin Malzemeler 1 kğ taze dolmalık biber
1 su bardağı dolusu baldo pirinç
Yarım kilo orta yağlı kıyma
2 baş kuru soğan
2 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
maydanoz , taze nane ve dereotu
tuz , karabiber, kimyon, kırmızı biber, az acı biber ve tabiki biraz sumak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çimdik toz şeker
Üzeri için domates dilimleri
Fırında Biber Dolması Yapılışı
Dolmalık biberlerimizin sap kısımlarını alalım.Yıkayalım süzülsünler. İçlerine biraz tuz sepeleyelim.
Tüm malzemeleri bir kaba koyup 1 bardak su ile iyice karıştırıyoruz . Ayıkladığımız yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de ilave edelim. Domates olduğu için zeytinyağlı yemeklere bir çimdik toz şeker ilave etmeyi unutmayalım.
Biberlerimizin içini dolduralım. Biraz gevşek dolsunlar pirinç kabaracağı için çok sıkı doldurursak dolmadan çok Pirinç köftesi gibi olur. Kabarma payını bırakmamız gerekir.Domatesi kapak yapabileceğimiz şekilde doğrayalım Biber Dolmalarımızın üzerine kapatalım.
Pişirme Fırın tepsimize biberlerimizi dizelim.Biberlerin alt kısmına bir kahvaltı çatalı batırıp delik yapalım ki biberler alttan suyunu daha rahat alsın ve içini çekerek pişsin.1bardak salçalı su yapalım. Ve üzerine dökelim. Fırında önce yağlı kağıt ve alimunyom folyo ile kapatım fırına verelim. 200 derecede yarım saat pişirip sonra üzerini açıp 10 dakika kızartalım..
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı dolusu baldo pirinç
Yarım kilo orta yağlı kıyma
2 baş kuru soğan
2 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
maydanoz , taze nane ve dereotu
tuz , karabiber, kimyon, kırmızı biber, az acı biber ve tabiki biraz sumak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çimdik toz şeker
Üzeri için domates dilimleri
Fırında Biber Dolması Yapılışı
Dolmalık biberlerimizin sap kısımlarını alalım.Yıkayalım süzülsünler. İçlerine biraz tuz sepeleyelim.
Tüm malzemeleri bir kaba koyup 1 bardak su ile iyice karıştırıyoruz . Ayıkladığımız yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de ilave edelim. Domates olduğu için zeytinyağlı yemeklere bir çimdik toz şeker ilave etmeyi unutmayalım.
Biberlerimizin içini dolduralım. Biraz gevşek dolsunlar pirinç kabaracağı için çok sıkı doldurursak dolmadan çok Pirinç köftesi gibi olur. Kabarma payını bırakmamız gerekir.Domatesi kapak yapabileceğimiz şekilde doğrayalım Biber Dolmalarımızın üzerine kapatalım.
Pişirme Fırın tepsimize biberlerimizi dizelim.Biberlerin alt kısmına bir kahvaltı çatalı batırıp delik yapalım ki biberler alttan suyunu daha rahat alsın ve içini çekerek pişsin.1bardak salçalı su yapalım. Ve üzerine dökelim. Fırında önce yağlı kağıt ve alimunyom folyo ile kapatım fırına verelim. 200 derecede yarım saat pişirip sonra üzerini açıp 10 dakika kızartalım..
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments