Havuçlu Tatlı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

21 Şubat 2020 Cuma

Havuçlu Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Havuçlu Tatlı
@betulun_mutfak_aski teşekkürler
HAVUÇLU TABAN İÇİN:
6 adet orta_büyük arası havuç
1 su bardağı şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı kadar tuzsuz yer fıstığı(fındık ya da ceviz de olur)
1 pkt + 6 adet petibör bisküvi(1 paketten sonra yavaş yavaş koyun. Havucun büyüklüğüne göre bisküvi miktarı değişebilir)
Yapılışı: Havuçları rendeleyelim. Şeker ve portakal kabuklarını da atıp şeker suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Bir kaç dk ilk sıcaklığının cıkmasını bekleyip elimizle ufaladığımız bisküvileri ve diğer malzemeleri de katıp iyice karıştıralım. Kalıbın dibine düzgünce yaydıralım.



NUHALLEBİ KISMI İÇİN:
4 bardak süt
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 vanilya,1 kaşık tereyağ



Yapılışı: Vanilya,yağ ve h.cevizi hariç tüm malzemeyi karıştırarak pişirelim. Kaynamaya başlayınca yağ ve vanilyayı da koyup cırpma teli ile iyice karıştıralım ve altını kapatalım. İçine hindistan cevizini de koyup karıştıralım ve havuclu tabanın üzerine dökelim. Dolaba kaldıralım.
EN ÜSTÜ İÇİN:
1 krem şanti ve 1 çay bardağı sütü çırpıp soğuyan muhallebinin üzerine koyup yayalım. Üzerini hindistan cevizi ile kaplayıp 1 gece dolapta bekletelim.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments