ŞEFTALİ SOSLU KUP TATLI 🍧
sosuna katığım bir çubuk tarçın rengini ve lezzetini efsaneye çevirdi ipek gibi bir krema ile muhteşem uyum muhteşem lezzet tam bir yaz tatlısı tarifi ekliyorum
malzemeler
krema için
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sade fındık kreması
yada 50 gr beyaz çikolata
1 paket vanilya
şeftali sos için
5 adet şeftali
4.5 yemek kaşığı toz şeker
1 küçük çubuk tarçın
1 çay bardağı su içme suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
ara katları için bebe bisküvi
________________________________
yapılışı önce kreması hazırlanır bir su bardağı süt şeker nişasta un yumurta sarısı birlikte iyice tel çırpıcı ile çırpılır kalan sütun tamamı üzerine dökülür karıştırılır süzgeçten geçirip tencereye alınır ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirilir kontrolü ocaktan alıp tereyağ vanilya çıkolata yada fındık kreması eklenir iyice tel çırpıcı ile çırpılır kuplara iki yemek kaşığı kadar koyulur bebe bisküvi etrafına dizilir kalan muhallebinin üzerlerine dökülür kenara bırakıp sos hazırlanır şeftali tertemiz yıkayıp kabuğu soyulur dilimleyerek blender dan geçirip püre haline getirilir tencereye alınır üzerine toz şeker çubuk tarçın bir çay bardağı su ilave edilir kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirilir bu süre yeterli ocaktan alıp çubuk tarçını içinden çıkarıp limon suyu eklenir karıştırılır kupların üzerine dökülür dolapta soğuması ve kıvam alana kadar bekletilir sonra çıkarıp isteğe bağlı süslenir afiyetle tüketilir bomba gibi bir lezzet müthiş bir tarif mutlaka deneyin
meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments