TEREYAĞLI SÜTLÜ POĞAÇALAR
malzemeler iki tepsi için
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta birinin sarısı üzerine
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı mahlep tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
yapılışı
oda sıcaklığında tereyağ kaba alınır un hariç tüm malzemeleri iyice karıştırılır unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğrulur hamuru mayalanmaya bırakılır yaklaşık bir saat kadar bekletilir sonra havasını alıp isteğe bağlı şekil vererek tepsiye dizilir üzerine örtü ile örtülür on beş dk kadar yumurta sarısı kakao süt karıştırılır üzerlerine sürüp ısıtılmış 190 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir afiyetle tüketilir
meyveli_mutfagim Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments