TUZLU YOĞUT ÇORBASI
🧑🏻🍳 MALZEMELER
✔️ 5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
✔️ 1 çay bardağı pirinç
✔️ 1 su bardağı haşlanmış nohut
✔️ 7 su bardağı su
✔️ 1 yemek kaşığı tereyağı
✔️ 1 çay kaşığı pul biber
✔️ 1 çay kaşığı kuru nane
✔️ Zeytinyağı
♨️ HAZIRLANIŞI
Pirinç iyice yıkanıp temizlenir, su ilavesiyle ocağa alınır. Pirinçler yumuşamaya başladığında haşlanmış nohutlar ilave eklenerek orta ateşte kaynamaya bırakılır. Genişçe bir kaseye Tuzlu yoğurt ve kaynamakta olan çorbanın suyundan bir su bardağı kadar alınarak eriyene kadar çırpılır.
Hazırlanan karışım çorbaya ilave edilerek, karıştırılır. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Az biraz zeytinyağı tavaya alınır, tereyağı eklenerek kısık ateşte eritilir. Pul biber ve kuru nane eklenir. Hazırlanan sos çorbanın üzerine eşit miktarda gezdirilerek dökülür. Bir kaç tur karıştırılarak sıcak servis edilir.
NOT: Damak zevkine göre içine bir iki tane de kuru başbiber atılırsa lezzeti ikiye katlar. Tuzlu yoğurtla yapılan tariflere tuz kullanılmaz.
@yemekde_yaparim_kariyerde Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments