Sponsorlu Bağlantılar
Balcan (Patlıcan) Kebabı Tarifi
Malzemeler:
250 gram yağlı kıyma
1 adet kuru soğan ince kıyılmış
4 / 5 adet uzun kemer patlıcan (balcan)
domates, sivri biber, patates
Tuz, karabiber
yarım su bardağı su
Hazırlanışı: Kıyma ve ince ince kıyılmış (doğranmış) soğanı bir kaba alıp yoğuralım. Tuz ve karabiber ilave edip balcan kebabımızın kıyma harcını hazırlayalım. Patlıcanlarımızı 3 parmak kalınlığında doğrayalım. Patlıcanlarımızın arasına cevizden büyük olucak şekilde kıyma ahrcından alıp köfte yapar gibi yuvarlayıp koyalım ve tepsimize halka halinde dizelim. Bir patlıcan bir kıyma harcı şeklinde olucak. Tepsinin orta kısmına dilediğimiz kadar domates biber ve patates dilimleyip iri iri koyalım. Üzerine hafif tuz serpip yarım su bardağı suyu da üzerinde gezdirip 190 dereceli fırına verelim. Yaklaşık 1 saat kadar pişirip fırından çıkaralım. Balcan kebabımız servise hazır. Afiyet olsun.Mutfak Teyze'ye Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments