Hakiki Ekmek Kadayıfı - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

15 Şubat 2020 Cumartesi

Hakiki Ekmek Kadayıfı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Hakiki Ekmek Kadayıfı
Tarifi için @masmavi3_mutfakta/ teşekkürler
Faydali BILGILER:
Lütfen hamurun tüm işlemlerini atlamadan uygulayin Youtube"da detayli gösterdim.
Kullanmis oldugunuz Pekmez orani size kalmistir Pekmez Renk ve hafif Aroma vermesi icin kullandigim bir Malzeme.
Üzüm veya Dut pekmezi tavsiye ederim veya hurma şurubu olbilir.
Hamurunuzu arzu ettiginiz büyüklükte Yapabilirsiniz.
Pisen ve Soguyan Ekmek Kadayifini Buzluga atip gerektigi zaman cikarip Serbet dökebilirsiniz büyük kolaylik olur.
Yapicak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet bal olsun
Buyrun Malzemeler
Kullandigim ölçü:125 ml çay bardağı
Ön Maya:
yarim cay bardağı ilik su
1 yemek kaşığı Un





1 yemek kaşığı Pekmez
1 tatli kaşığı Tozmaya (cok hafif tepeli)
Ana Hamur:
2 Yumurta
60 gr Yumuşak Tereyağ
1 veya 2 yemek kaşığı Pekmez
1 cay bardağı ilik su
fiske Tuz
5,5 cay bardağı Un
Islatmak icin:
1 yemek kaşığı Pekmez
2 su bardağı Su





Şerbeti:
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı Su
1 tatli kaşığı limon suyu
Pisme Süresi:
Önceden ısınmış alt üst ayar 190°Fırında yaklaşık 40/45 dakika Pişicek. (Alt tabanin iyice kizarmis olmasina dikkat edin lütfen)

Kolay gelsin
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments