Merhabalar 🤗 Kuru baklava lezzetini birde benim tarifim ile deneyin😍😍
Kuru baklava
Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
2,5 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı ceviz
Yapılışı
Yufkalarinizı düz bir zemine çıkarin iyice sıkılmış hafif nemli bir bez ile yufkaları örtün.Uygun bir kapta sıvı yağ ile tahini güzelce karıştırın
İlk yufkayı alin üzerine üç yemek kaşığı tahinli karışımdan gezdirin.Yumurta fırçası ile yufkanın herbir noktasına tahini yaydırin.Üzerine 2 yemek kaşığı kadar toz şeker serpin.2.yufkayı koyup yine sırayla tahin ve şeker.sonra 3. Yufka yine tahin şeker ve son olarak ceviz serpiştirin.Çok sıkı olmayacak çokta serbest olmayacak şekilde rulo yapın ve 2-4 parmak genişliğinde dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Tepsi dolup tüm işlem bittikten sonra üzerlerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürüp önceden ısıtılmış 180
Tepsiyi doldurduktan 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun 🤗
@aysununmutfaklezzetleri Tarif için Teşekkür ederim
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments