Poğaçaların yumuşak olması için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Yumuşak poğaçalar için püf noktaları - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

17 Ağustos 2022 Çarşamba

Poğaçaların yumuşak olması için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Yumuşak poğaçalar için püf noktaları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 

Poğaçaların yumuşak olması için dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Yumuşak poğaçalar için püf noktaları




















Poğaça herkes tarafından sevilerek tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor. Özellikle altın günlerinin vazgeçilmezi olan poğaçanın birçok çeşidi ve tarifi bulunuyor. Ancak bu tariflerden ve çeşitlerden önce poğaçanın yapısının tam tutması gerekiyor. Poğaçanızın pastaneden alınmış gibi olmasını istiyorsanız aşağıda yer alan yöntemleri deneyebilirsiniz.

Her poğaça tarifinin farklı malzemeleri bulunuyor. Bu malzemeler poğaçanın farklı tatta ve formda olmasını sağlıyor. Herkes özenle yapmış olduğu poğaçanın yumuşak olmasını ve pofuduk görünmesini istiyor. Poğaça yapımında uygun püf noktaları uygulayarak istediğiniz poğaça kıvamını elde etmeniz çok kolay olacak.

POĞAÇALARI DAHA YUMUŞAK YAPMAK İÇİN

Poğaça hazırlarken en çok hata yapılan şeylerden biri de katı malzemeleri elekten geçirmemektir. Özellikle un, uzun süre kapalı bir ortamda kaldığı için topaklanır. Unu doğrudan bardakla eklerseniz, kıvamsız ve sert bir hamur elde edersiniz. Bu durumu önlemek için, unu ve diğer katı malzemeleri elekten geçirerek yavaş yavaş ilave edin.


TUZU EN SON EKLEYİN

Poğaçaların eşit miktarda pişmesi için, fırını mutlaka önceden ısıtın. Poğaçaların pişmesi için, 180 derece genellikle idealdir. Fakat tarif detayında farklı bir derece verildiyse, tarife sadık kalın. Eğer tarifte derece verilmediyse ve mayalı poğaça yapıyorsanız, 190 derece pişirme işlemi için uygundur.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments