Sponsorlu Bağlantılar
Açma Tarifi
Malzemeler:
200ml krema (schlagsahne)
1 cay bardagi siviyag
1 su bardagi su
1 cay bardagi seker
1 tatli kasigi tuz
1 kücük paket maya ise 40 gr.
1 yemek kasigi mahlep istege bagli..
2 yumurta aklari icine sarilari üzerine.
alabidigi kadar un.
Acdimiz hamurun icine yumusamis tereyagi veya margarin sürülür
Yapilis:
Un haric diger malzemeler iyice karistirilir.un ilavesi ile orta yumusaklikta hamur yapilir 1saat kadar hamuru dinendirin limon iriliginde alinir yuvarlanir üzelerine 1 tatli kasigindan biraz az yumusak yag dizilir.elle acilir tatli tabagi büyüklügünde yag hamura yedilir. rulo yailir simit sekil verilir.tepsiye dizilir.yumurta sarisi ve susam serpilir 45 dakika ilik ortamda mayalanir.
öncedem isinmis 185 derecede pisirilir.
Not yumurta sarisi hamurun üzerine sürmek icin az gelirze biraz daha yumurta sarisi kullanin
Afiyet olsun...Esengül Akar Tascekerin Mutfagi'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler:
200ml krema (schlagsahne)
1 cay bardagi siviyag
1 su bardagi su
1 cay bardagi seker
1 tatli kasigi tuz
1 kücük paket maya ise 40 gr.
1 yemek kasigi mahlep istege bagli..
2 yumurta aklari icine sarilari üzerine.
alabidigi kadar un.
Acdimiz hamurun icine yumusamis tereyagi veya margarin sürülür
Yapilis:
Un haric diger malzemeler iyice karistirilir.un ilavesi ile orta yumusaklikta hamur yapilir 1saat kadar hamuru dinendirin limon iriliginde alinir yuvarlanir üzelerine 1 tatli kasigindan biraz az yumusak yag dizilir.elle acilir tatli tabagi büyüklügünde yag hamura yedilir. rulo yailir simit sekil verilir.tepsiye dizilir.yumurta sarisi ve susam serpilir 45 dakika ilik ortamda mayalanir.
öncedem isinmis 185 derecede pisirilir.
Not yumurta sarisi hamurun üzerine sürmek icin az gelirze biraz daha yumurta sarisi kullanin
Afiyet olsun...Esengül Akar Tascekerin Mutfagi'na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments