Sponsorlu Bağlantılar
Ağlayan Pasta
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 pkt kakao 4 yemek kaşık
1 pkt vanilya 1 pkt kabartma tozu
Üzeri için:
2 pkt krem şanti
2 su bardağı süt
Islatmak için
1,5 su bardağı süt
Çikolata Sosu için
Hazır çikolata dondurma sosu kullandım
Hazırlanışı
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpalım mikserle. Sonra süt, kakao ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Kabartma tozu ve unu (elenmiş olsun) ekleyerek mikser kullanmadan tel çırpıcıyla çırpalım. Yaplanmış kare borcama (istenilen herhangi bir kab da olabilir) harcımızı boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 180 'C lik fırında yaklaşık olarak 35-40 dk pişirelim.
Bu arada kekimiz pişerken şantisini hazırlayalım. 2 su bardağı soğuk süt ile 2 pkt toz şantiyi mikserle çırpalım.
Kıvam alana kadar çırpma işlemine devam edelim. Bu şantiyi soğuması için buzdolabında bekletelim.
Kekin pişip pişmediğini de ilk 20 dk sonrasında 30-35. dk larda kürdanın batırıp anlayabiliriz.
Kürdan eğer temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir. Pişen kekimizi fırından çıkartalım ve 5-10 dk sıcaklığının geçmesi için bekleyelim. Sonra üzerine 1 su bardağı sütümüzü d her tarafını dökelim çıkmış olduğumuz krem şanti yaklaşık bir saat buzdolabında dinlendirelim sonraki ikimizin üzerine spatula ile sürelim yaklaşık yarım saat daha buzdolabında dinlendikten sonra üzerine çikolatalı sos döküp dilimleyip servis tabağına alalım afiyet şeker olsun.
Ben hazırım dondurma sosu kullandım çikolatalı isterseniz sosunu kendiniz de yapabilirsiniz..Tatlilar Gülcandan'a Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments