Sponsorlu Bağlantılar
Kabak Mücver Tarifi
1 Kişi için malzemeler :
2 kabak
2 dal dereotu
1~2 dal taze soğan
Aldığı kadar un (yaklaşık 3~4 yemek kaşığı)
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
Kızartma için
Sıvıyağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Kabakları temizleyip iri iri rendeleyip fazla suyunu sıkın. Yumurta akını ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Dereotunu ve taze soğanları yıkayıp kıyın.
Unu bir kaba alıp kaşarpeyniri, tuz ve karabiberle harmanlayın. Dereotu, taze soğan ve kabağı ekleyip karıştırın. Yumurta akını azar azar ilave ederek yedirin. Düzgün bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.
Kızartmak için Ayçiçek yağını tavada kızdırıp kabaklı karışımdan kaşık kaşık alarak ilave edin. İki tarafı da kızarınca kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Kabak mücveri sıcak olarak servis yapın.MuTfaKtA 1 MeLeK'e Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments