Pankek - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

20 Haziran 2015 Cumartesi

Pankek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Pankek
2 yumurta
2 kaşık toz şeker
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 pk vanilya 1 pk kabartma tozu
1 fiske tuz
Yapılışı
Yumurta ve şeker mikserle çırpılır sıvıyağ,süt eklenip tekrar çırpılır.un,kabartma tozu vanilya elenir sıvı karışıma eklenir tuz da ilave edilip koyu boza kıvamında çırparak hazırlanır krep tavası çok az yağlanır tava önce ısıtılır pankek hamurundan küçük kepçe ile tavanın ortasına dökülür hiç oynatmadan bir dakika kadar tutulur üstten göz göz kabarcıklar olunca diğer tarafı çevrilir sarımsı renk olunca tamamdır. Not ilk etapta birinci yaptığınız pankek ziyan olabilir sonra el alışkanlığı çok güzel olacaktır yapacaklara şimdiden kolay gelsin..MuTfaKtA 1 MeLeK'e Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments