Sponsorlu Bağlantılar
Burma Baklava
MALZEMELER:(ben birkaç tepsi yaptığım için miktarları vermiyorum fakat şerbet ve yağı oran olarak belirttim. Siz yapacağınız miktara göre ayarlayın ltfn)
Hazır baklavalık yufka
150_200 gr kadar tereyağ(yağı erittikten sonra mutlaka üzerinde biriken köpükleri alalım)
1 su bardağı sıvıyağ(tereyağını eritince onunla karıştırılacak)
Ceviz
ŞERBET İÇİN(orta boy davul fırın tepsisi için)
5 bardak şeker
4 bardak su
Çeğrek limon suyu
MALZEMELER:(ben birkaç tepsi yaptığım için miktarları vermiyorum fakat şerbet ve yağı oran olarak belirttim. Siz yapacağınız miktara göre ayarlayın ltfn)
Hazır baklavalık yufka
150_200 gr kadar tereyağ(yağı erittikten sonra mutlaka üzerinde biriken köpükleri alalım)
1 su bardağı sıvıyağ(tereyağını eritince onunla karıştırılacak)
Ceviz
ŞERBET İÇİN(orta boy davul fırın tepsisi için)
5 bardak şeker
4 bardak su
Çeğrek limon suyu
Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 20 dk kaynatıp limonunu sıkıp kapatalım soğumaya bırakalım.
Baklavalık yufkayı tezgaha alıp fırca ile yağdan sürelim ve 2.yufkayı üzerine koyalım. Yağ sürmeden cevizini serpip ince bir çubukla sarıp büzüştürelim ve çubuğu çıkartıp tepsiye dizelim.Üzerlerine de bolca yağdan sürüp pişirelim. Fırından çıkınca 2 dk kadar bekleyip soğuk şerbeti dökelim.Tarifi için instagram.betulun_mutfak_aski na Teşekkürler
Baklavalık yufkayı tezgaha alıp fırca ile yağdan sürelim ve 2.yufkayı üzerine koyalım. Yağ sürmeden cevizini serpip ince bir çubukla sarıp büzüştürelim ve çubuğu çıkartıp tepsiye dizelim.Üzerlerine de bolca yağdan sürüp pişirelim. Fırından çıkınca 2 dk kadar bekleyip soğuk şerbeti dökelim.Tarifi için instagram.betulun_mutfak_aski na Teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments