Sponsorlu Bağlantılar
Bardakta Profiterol
@cahide_sultan/
Malzemeler
100 gr. tereyağı (2 yemek kaşığı dolusu)
1 su bardağı su (bu kez yarı yarıya süt ve su kullandım)
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı un
4 adet M yumurta
Bir fiske tuz, arzuya göre bir çay kaşığı vanilya
Kreması için:
3 su bardağı süt
3 tepeli yemek kaşığı un
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı şeker
50 gr tereyağı
1 limon kabuğu rendesi, 1 tatlı kaşığı vanilya
Çikolata sosu:
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı un (Silme olacak)
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bir çay kaşığının üçte biri kadar tuz
60 gr. bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Önce kremayı hazırlayalım.
Yağ ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp iyice çırpın.
Tereyağını da ekleyin. Karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin ki un kokusu gelmesin.
En son vanilyayı da ekleyip 1 dakika kadar çırpın ve soğumaya bırakın.
Profiterolün yapılışı:
Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip hızla tahta kaşıkla karıştırın. Hamur hemen toparlanacaktır zaten.
Hamuru en az 5 dakika daha, kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
Biraz ılınınca içine vanilyayı ekleyin. Yumurtalardan birini kırıp mikserle ılıyan hamura yedirin.
Diğer yumurtaları da teker teker kırın.
Hamuru bir sıkma torbasına koyup yanmaz kağıdın üzerine küçük küçük sıkın.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-35 dakika arası pişirin.(Fırından fırına değişiklik gösterebilir) Fırını kapattıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kapağını açmadan kurumaya bırakın. Pişme esnasında asla kapağı açmayın.
Kuruyan bisküvileri ortadan kesin. Arasına krema sıkın.
Bardaklara yerleştirin. Üzerlerine
çikolata sosunu döküp servis edin.
Sponsorlu Bağlantılar
@cahide_sultan/
Malzemeler
100 gr. tereyağı (2 yemek kaşığı dolusu)
1 su bardağı su (bu kez yarı yarıya süt ve su kullandım)
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı un
4 adet M yumurta
Bir fiske tuz, arzuya göre bir çay kaşığı vanilya
Kreması için:
3 su bardağı süt
3 tepeli yemek kaşığı un
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı şeker
50 gr tereyağı
1 limon kabuğu rendesi, 1 tatlı kaşığı vanilya
Çikolata sosu:
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı un (Silme olacak)
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bir çay kaşığının üçte biri kadar tuz
60 gr. bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Önce kremayı hazırlayalım.
Yağ ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp iyice çırpın.
Tereyağını da ekleyin. Karıştırmaya devam ederek pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin ki un kokusu gelmesin.
En son vanilyayı da ekleyip 1 dakika kadar çırpın ve soğumaya bırakın.
Profiterolün yapılışı:
Su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın.
Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip hızla tahta kaşıkla karıştırın. Hamur hemen toparlanacaktır zaten.
Hamuru en az 5 dakika daha, kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin.
Biraz ılınınca içine vanilyayı ekleyin. Yumurtalardan birini kırıp mikserle ılıyan hamura yedirin.
Diğer yumurtaları da teker teker kırın.
Hamuru bir sıkma torbasına koyup yanmaz kağıdın üzerine küçük küçük sıkın.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-35 dakika arası pişirin.(Fırından fırına değişiklik gösterebilir) Fırını kapattıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kapağını açmadan kurumaya bırakın. Pişme esnasında asla kapağı açmayın.
Kuruyan bisküvileri ortadan kesin. Arasına krema sıkın.
Bardaklara yerleştirin. Üzerlerine
çikolata sosunu döküp servis edin.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments