Peynirli Midye Böreği - Resimli Yemek Tarifleri

Column Left

Takip Et

14 Ocak 2020 Salı

Peynirli Midye Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Peynirli Midye Böreği
4 adet yufka
Sosu icin:
1 cay bardagi su
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi eritilmis tereyagi
2 yemek kasigi un



Üzerine sürmek icin:
1 yumurta
2 yemek kasigi siviyag



Cörekotu
Yapilisi:
Yufkalar 4 e bölünüp kurumamasi icin üst üste alinir,ilk yufka tezgaha alinip hazirladigimiz sostan iki kasik eklenir ve kasikla heryerine gelecek sekilde sürülür parmakla sivri uctan disa dogru büzülerek



cekilip uc kisimlar birbiri üzerine getirilir hazirladigimiz ic harctan üzerine bir kasik eklenip rulo seklinde sarilir ve tepsiye dizilir,kalan yufkalarda ayni sekilde yapilir firin isitilir.
Bir yumurta ve iki yemek kasigi siviyag kaseye alinip cirpilir ardindan böreklerin üzerine sürülür en



son cörekotu serpilip önceden isitilmis firinda 200 derece üzeri kizarana dek pisirilir sicak servis edilir.
Not:Bu böregi fazlaca yapip buzlugunuzda bekletebilirsin ihtiyac oldugunda cikarip yumurta sarisi sürüp pisirmeniz yeterli olacaktir
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments